21 februari 2014

Inspirational: gastblog over opgeven...

0 reacties
 

Wat als opgeven makkelijker is dan dat ene stapje vooruit te doen... Je kent het wel, ben je net lekker in dromenland gaat je wekker. Je probeert hem uit te zetten maar je bent zo duf dat je de wekker omstoot, je komt moeizaam omhoog om die irritante wekker eindelijk uit te zetten. Maar dan kom je voor de keus ga je verder slapen en door dromen over die hotte boy of ga je, je aankleden om te gaan solliciteren?


Dit is een klein voorbeeldje van de stapjes die jij, ik,wij maken in ons leven. Natuurlijk is het lekker om te blijven liggen en lekker weg te dutten! Maar straks kom je precies die ene hotte boy tegen op je werk die je anders mis had gelopen.

Soms kom je in het leven zulke obstakels tegen zoals ik in het voorbeeld aangaf maar de obstakels kunnen ook een stuk pittiger zijn. Deze obstakels zetten jou in een fifty-fifty strijdt. En zulke strijden zijn moeilijk. Want misschien zit je niet lekker in je vel, voel je je alleen, heb je een slecht zelfbeeld en noem maar op en denk je waarschijnlijk ik ben het niet waard, lelijk, roodharig, klein, groot, breed enzovoorts. Ze zien me toch niet staan, waar doe ik toch al die moeite voor..
Dan wil ik jou nu laten weten: JE BENT HET WAARD.  

Natuurlijk kan én mag je best even zo’n momentje hebben dat je een chagrijnige bui hebt, je jankt erop los. Dat is juist goed! Want na zulke momenten zie je het licht weer in jouw tunnel weer en kan je weer verder gaan. Maar als dat niet lukt en je blijft in jou negatieve sfeer hangen, ben je op stap om de verkeerde tunnel binnen te gaan, en dat moet niet! 
Als je dit bij jezelf merkt dat je de verkeerde kant op ga lopen, probeer dan te stoppen. Schrijf bijvoorbeeld alles op waarom je van het leven mag genieten of  praat met iemand die je goed vertrouwt en gooi dan alles eruit wat je dwars zit. Heb je dit gedaan? Trek dan je hardloopschoenen aan en ren! Ren! Ren! Ren de tunnel uit en ga in jou gelukkige tunnel weer naar binnen. Want wij meiden horen op deze leeftijd niet depressief te zijn, onzeker te zijn of bang. Wij horen op deze leeftijd te kunnen genieten van ons leven! 

Kies dus niet opgeven als makkelijkste oplossing, in het begin lijkt het heel handig maar na verloop van tijd kom je niet meer verder en raak je steeds verder verdwaald in de tunnelKies om stappen vooruit te maken al zijn het kleine stapjes dat maakt niet uit! Want elk stapje dat jij vooruit doet is een stapje op jou pad van het mooie leven.

Go on, you’re worth it.
Wat vinden jullie van zo'n inspirational gastartikel?

 
Follow me on: Instagram | Bloglovin' | YouTube | Pinterest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff