7 mei 2014

Recept: Mozzarella Pesto broodje

1 reacties
 
Hoi!
Een vriendin van mij was zo lief om me een mailtje te sturen met een recept. Ze heeft een gastartikel gemaakt waarmee je d.m.v. een stappenplan een super lekker broodje met onder andere mozzarella, pesto en tomaat kan maken. Als ik in de stad ben, ga ik vaak lunchen bij Hema. Hier neem ik bijna altijd een broodje met pesto, mozzarella en tomaat. Dit recept is hierop geïnspireerd, klik snel verder!


Benodigdheden:
-          3 bruine afbakbroodjes (je kunt wit of bruin nemen, wat je zelf lekker vindt)
-          groene pesto
-          1 grote tomaat
-          mozzarella (naar eigen smaak)
-          rucola (naar eigen smaak)
-          een snijplank
-          een scherp mesje
-          een mes om het brood mee te snijden
-          een mes om mee te smeren

Stap 1: Snij de broodjes door de midden.

Stap 2: Besmeer de onderste helft van je broodje met een laag pesto zo dik als je zelf wilt. (Hoe dikker, hoe beter vind ik zelf, haha)

Stap 3: Snij de tomaat en de mozzarella in plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm. Leg deze om en om op het met pesto besmeerde broodje tot het broodje vol ligt.



Stap 4: Leg op de tomaat en mozzarella zoveel rucola sla als je zelf lekker vind
Stap 5: Als je wilt, kun je de bovenkant ook nog met wat pesto besmeren. Leg de bovenste helft nu (vanzelfsprekend) op de rest van het broodje :)

Bon Appetit!

Love,
Anne

(Dankjewel Eline!)

1 opmerking:

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff