26 oktober 2013

Review: Etos zuiverende dagcrème - young skin

1 reacties
 
Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede dag/nachtcrème voor mijn gezicht. Vandaag review ik deze 'zuiverende dagcrème' voor de jonge huid van Etos. Ben je beniewd wat ik ervan vind en wat deze dagcrème doet voor mijn huid? Lees dan verder!

Dit is hem dan, links op de foto zie je de verpakking waarin je de dagcrème koopt en rechts zie je de tube zelf. Het is een flacon van 75 ml en je doet er heel lang mee, tenminste ik heb die ervaring omdat hij bij mij erg zuinig in gebruik is. De dagcrème maakt deel uit van de 'young skin' lijn uit de gezichtsverzorging van Etos.

Dit is wat Etos belooft:
* Voorkomt overmatige glans door een langdurige matterende werking
* Helpt de huidporiën te verkleinen
* Helpt talgproductie te verminderen

 
De dagcrème is gemakkelijk te verkrijgen vanuit de tube en zorgt ervoor dat je niet snel teveel of juist te weinig van het product uit de tube knijpt. Het is dus makkelijk om de juiste hoeveelheid te doseren.

De ingrediënten die mij opvallen als ik naar het lijste achterop de tube kijk zijn: alcohol - dit staat als tweede op de ingrediëntenlijst en dat is denk ik niet voor niets. Dit betekent dat er vrij veel in dit product verwerkt is. Alcohol heeft een uitdrogende werking en is dus niet echt geschikt wanneer je een gevoelige droge huid hebt.
Ook zit er parfum in het product, dit is niet bepaald goed voor de huid maar wel erg lekker...
Ik heb geen grote kennis van ingrediënten wat cosmetica betreft dus verder dan dit en aqua (= water) kan ik niet komen, de rest van de ingrediënten die op de tube staan is acabradaba voor mij...


De crème heeft een heel lichtblauwe/minty kleur waar je als je hem uitsmeert natuurlijk niks meer van ziet. De geur van deze dagcrème spreekt mij erg aan omdat het heel fris en licht ruikt, perfect voor s'ochtends (als je de dagcrème aanbrengt) dus.

Maar nu over de werking: 
Dit is typisch zo'n crème voor de vette huid met puistjes, nou heb ik wel puistjes maar geen vette huid. Ik heb juist een droge gevoelige huid. Zoals ik net al aangaf zit er alcohol in deze crème die je huid juist uitdroogt. Dit heb ik dan ook wel gemerkt wanneer ik de dagcrème gebruikte. De dagcrème droogde mijn huid juist uit in plaats van het te voeden, nou werd er natuurlijk ook niet belooft dat de crème hydraterend is maar dit is wel wat ik persoonlijk zoek in een dagcrème. Dat deze huid mijn poriën verkleint heb ik wel degelijk gemerkt en ik kan mij voorstellen dat deze crème van Etos wel fijn is voor een vette huid!

Mijn conclusie over dit product is dat het wel degelijk een goede crème kan zijn voor een vette huid met puistjes maar de crème werkt voor mij persoonlijk totaal niet. Het droogde mijn droge/gevoelige huid juist uit. En een must voor mij persoonlijk is dat een dagcrème mijn huid voedt. Voor mij dus geen geschikte combinatie met mijn huid, maar misschien is dit wel degelijk een crème voor jou.
Voor een droge/gevoelige huid zou ik deze dagcrème wel afraden!

Deze dagcrème is te koop bij Etos in het huidverzorgingsschap en kost €4,95. In de young skin lijn van Etos zijn ook een Reinigende wasgel en tonic verkrijgbaar!

Wat gebruik jij als dagcrème en welk huidstype heb jij?

1 opmerking:

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff