24 juli 2013

Ik ga op reis en ik neem mee... mijn inpaktips!

0 reacties
 

Ik ga dit jaar op vakantie, naar Slovenië en Kroatië. We gaan met de auto en doen er twee dagen over. En wie op vakantie gaat moet inpakken, dat staat vast! Veel mensen zien erg op tegen inpakken en willen graag alles meenemen wat ze maar fijn lijkt. Anderen kunnen juist goed onderscheid maken in wat ze meenemen en zijn goed in inpakken. Misschien kan ik jullie daarom een aantal tips geven om het inpakken makkelijker te maken! Kijk maar mee...

Tip 1
Maak een aparte tas/ rugzak voor je handbagage. Dit is sowieso belangrijk in het vliegtuig maar ook als je bijvoorbeeld met de auto gaat is het fijn. Je kunt namelijk niet zo snel bij de kofferbak als je iets nodig hebt en daar is al helemaal geen sprake van bij het vliegtuig. Daarom vind ik het dus fijn om de dingen die je gebruikt tijdens de reis in één tasje te stoppen en bij je te houden! Producten die je bijvoorbeeld in je handbagage kan doen zijn:

- Portomonnee
- Sleutels
- Notitieboekje + pen (om onderweg wat notities te maken of te tekenen)
- Telefoon
- Ipod of MP3-speler met oortjes
- Reispilletjes of andere medicijnen
- Tickets en Paspoort
- Een boek of tijdschrift
- Zonnebril
- Een flesje water + een snack (mag niet mee in het vliegtuig)

Untitled

Tip 2
Maak een checklist! Dit gebruik ik altijd bij het inpakken, het geeft echt rust in je hoofd. Je kunt alles wat je te binnen schiet opschrijven en zo ben je er zeker van dat je niets vergeet. Dit is vooral handig bij dingetjes die je snel vergeet, want kleding vergeten we natuurlijk niet maar muggenspray bijvoorbeeld wel sneller!

Tip 3
Begin optijd. Dit is écht een aanrader. Doe niet alles op het laatste moment want zo kan je voor verrassingen komen te staan. Zo zet ik de week van tevoren mijn tas klaar en gooi ik er vanalles en nog wat in wat in niet moet vergeten in de loop van de week. Als je vroeg begint heb je ook nog genoeg tijd om even de laatste inkoopjes te doen en dat ene hotel te checken. Zo ben je er zeker van dat je niets vergeet.

.

Tip 4
Neem reisverpakkingen mee. Het is vaak niet nodig om een fullsize product mee te nemen. 'Ja maar die ene douchegel vind ik zo fijn!?' Vaak zijn er van de bekendere merken gewoon mini verpakkingen van de producten die je zelf graag gebruikt. Kijk maar eens bij bijvoorbeeld de Etos of Kruidvat. Hier hebben ze vaak een heel schap met allemaal mini's. Dat bespaart weer ruimte, en die kun je goed gebruiken!

Tip 5
Kiezen! Dat is misschien wel het allerbelangrijkste. Neem geen dingen mee die je toch niet gebruikt! Het is daarom handig om goed na te denken over wat je nou écht gaat gebruiken. Wees een beetje streng voor jezelf in deze selectieprocedure!

Trying to get to you first to say the world's on fire | via Tumblr

Tip 6
Schoenen nemen veel ruimte in beslag, op de plek waar normaal je voet zou zitten kun je natuurlijk gewoon benutten door er bijvoorbeeld sokken in te stoppen. Zo gebruik je ruimte die normaal nutteloos zou zijn, ieder plekje moet benut worden!

Tip 7
Hoe vouw je je kleding nou zo handig mogelijk op? Er zijn 3 manieren:

1. rol je kleding op, dus neem bijvoorbeeld een shirt en maak hier een rolletje van. Dit voorkomt kreukels.
2. Leg de zwaardere kleding onderop en leg daar bovenop je lichtere kleding zo voorkom je dat de zwaardere kleding kreukels maakt in de lichtere kleding eronder!
3.  Stapel je kleding ongevouwen! Je kunt het beste als eerst de jurkjes en andere langere kledingstukken onderop doen. Daar bovenop leg je de kleinere kledingstukken zoals t-shirts. Dan vouw je de uitstekende kleding naar binnen. En hopla, zo gebruik je weinig ruimte in je koffer omdat het een plat laagje is!

koffer inpaktips

Tip 8
Houdt er tijdens het inpakken rekening mee dat je in het land van bestemming waarschijnlijk gaat shoppen. Kleding, Souvernirs, Sieraden het neemt allemaal ruimte in. Bedenk dus dat je je koffer niet helemaal vol moet proppen, er moet dus nog ruimte zijn voor wat geshopte items!

Bron plaatjes: weheartit.com

Hebben jullie nog inpaktips? Laat ze achter bij de comments!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff